Zala Völgye Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosarad még üres.
Helyi 1%

Kávé, kakaó, pótkávé

Kategóriák
Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
További szűrők
Ár szerint

100% természetes egész kakaóbab

Nyers, napon szárított egész kakaóbab (BIO) (A termék organikus, dominikai bio minősítéssel rendelkezik, (DO-BIO-141) külön magyar bio tanúsítása nincsen.) Dominikai trinitario kakaóbab (Sanchez - Rövid ideig fermentált) A trinitario kakaóbab magában hordozza a Criollo és a Forastero fajták ízjellemzőit, sárga gyümölcsös ízjegyeket tapasztalhatunk ennél a fajtánál. A trinitario kakaóbab a világ kakaóbab termelésének nagyjából 5%-kát teszi ki, nem csak az íze miatt, de a betegségekkel szembeni ellenálló képessége miatt is nagyon kedvelik.  A nyers kakaóbab több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Tudtad, hogy a nyers, egész, napon szárított kakaóbab a természetben előforduló egyik legerősebb antioxidáns? (Az ORAC egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére szolgál.) 1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 /100g 2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 /100g 3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 /100g 4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 /100g 5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 /100g 6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 /100g 7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 /100g 8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 /100g 9. Mazsola ORAC érték: 2.830 /100g 10. Áfonya ORAC érték: 2.400/ 100g Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society *Brunswick Laboratories MA, USA Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot: Tudományosan igazolt, hogy a nyers, még feldolgozatlan kakaóbab fogyasztásának számtalan pozitív egészségügyi hatása van. A kakaóbab hatásos lehet a következő egészségügyi problémák megelőzésében:  magas vérnyomás, koleszterin, elhízás, székrekedés, cukorbetegség, asztma, rák, krónikus fáradtság szindróma és a különböző idegrendszeri betegségek. Hasznos a gyors sebgyógyuláshoz, a bőrápoláshoz, és elősegíti a szív- és érrendszeri egészség, és az agy egészségi állapotának javítását. Segít a rézhiány és a magnéziumhiány kezelésében, hangulatnövelő tulajdonságokkal rendelkezik, és védő hatást fejt ki az idegrendszert károsító hatásokkal szemben. Fogyasszon belőle 5-7 szemet naponta! A kakaóbabot megpucolhatja, de akár héjjal együtt is elfogyasztható. Használat után a tasakot zárja vissza és száraz, hűvös helyen tárolja! Összetevők: Nyers, napon szárított egész kakaóbab Nettó tömeg: 100g Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig Származási hely: Dominika   Mitől egyedi? Átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalom! A Sambirano Gold - Dominikai sanchez kakaóbabok különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, amit az átlagtól eltérő fermentálási procedúra tesz lehetővé. A hagyományos 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat csak 1-2 napig fermentálják. Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik, a szokásos 1-2 hét helyett, 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A hosszú ideig tartó fermentálás mellőzése és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok az átlagnál gazdagabb vitamin és tápanyag tartalommal rendelkeznek!

2500 Ft1990 Ft / db
1990 Ft/db

100% Természetes Kakaópor (1kg)

Termékinformáció: Nyers, teljes értékű organikus dominikai kakaópor. Átmenetileg natúr színű tasakban! Értékes vitamin és tápanyag tartalma miatt a nyers kakaópor egyike a föld legkomplexebb és legegészségesebb élelmiszereinek. Tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza, ami az iparilag feldolgozott kakaóporokról sajnos már nem mondható el. A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását, mindemellett nagyon finom csokoládés ízzel rendelkezik, így igazán finom kakaó, forró csoki, sütemények és egyéb finomságok készíthetők belőle. A nyers kakaópor több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű ásványi anyagot és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Hogyan fogyasszuk a nyers kakaóport? Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy a nyers kakaó fogyasztásának számtalan pozitív egészségügyi hatása van. A nyers kakaópor hatásos lehet a következő egészségügyi problémák megelőzésében:  magas vérnyomás koleszterin, elhízás, székrekedés, cukorbetegség, asztma, rák, krónikus fáradtság szindróma és a különböző idegrendszeri betegségek. Hasznos a gyors sebgyógyuláshoz, a bőrápoláshoz, és elősegíti a szív- és érrendszeri egészség, és az agy egészségi állapotának javítását. Segít a rézhiány és a .agnéziumhiány kezelésében, hangulatnövelő tulajdonságokkal rendelkezik, és védőhatást fejt ki az idegrendszert károsító hatásokkal szemben. Fogyasszon belőle 1-2 evőkanállal naponta! Használja kakaó ital vagy egyéb kakaóport igénylő finomságok elkészítéséhez. Használat után a tasakot zárja vissza és száraz, hűvös helyen tárolja! Összetevők: Nyers kakaópor Nettó tömeg: 1kg Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig Származási hely: Dominika

21500 Ft17500 Ft / db
17500 Ft/db
Kategóriák