Nyers, napon szárított egész kakaóbab (BIO) (A termék organikus, dominikai bio minősítéssel rendelkezik, (DO-BIO-141) külön magyar bio tanúsítása nincsen.) Dominikai trinitario kakaóbab (Sanchez - Rövid ideig fermentált) A trinitario kakaóbab magában hordozza a Criollo és a Forastero fajták ízjellemzőit, sárga gyümölcsös ízjegyeket tapasztalhatunk ennél a fajtánál. A trinitario kakaóbab a világ kakaóbab termelésének nagyjából 5%-kát teszi ki, nem csak az íze miatt, de a betegségekkel szembeni ellenálló képessége miatt is nagyon kedvelik. A nyers kakaóbab több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Tudtad, hogy a nyers, egész, napon szárított kakaóbab a természetben előforduló egyik legerősebb antioxidáns? (Az ORAC egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére szolgál.) 1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 /100g 2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 /100g 3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 /100g 4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 /100g 5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 /100g 6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 /100g 7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 /100g 8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 /100g 9. Mazsola ORAC érték: 2.830 /100g 10. Áfonya ORAC érték: 2.400/ 100g Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society *Brunswick Laboratories MA, USA Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot: Tudományosan igazolt, hogy a nyers, még feldolgozatlan kakaóbab fogyasztásának számtalan pozitív egészségügyi hatása van. A kakaóbab hatásos lehet a következő egészségügyi problémák megelőzésében: magas vérnyomás, koleszterin, elhízás, székrekedés, cukorbetegség, asztma, rák, krónikus fáradtság szindróma és a különböző idegrendszeri betegségek. Hasznos a gyors sebgyógyuláshoz, a bőrápoláshoz, és elősegíti a szív- és érrendszeri egészség, és az agy egészségi állapotának javítását. Segít a rézhiány és a magnéziumhiány kezelésében, hangulatnövelő tulajdonságokkal rendelkezik, és védő hatást fejt ki az idegrendszert károsító hatásokkal szemben. Fogyasszon belőle 5-7 szemet naponta! A kakaóbabot megpucolhatja, de akár héjjal együtt is elfogyasztható. Használat után a tasakot zárja vissza és száraz, hűvös helyen tárolja! Összetevők: Nyers, napon szárított egész kakaóbab Nettó tömeg: 100g Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig Származási hely: Dominika Mitől egyedi? Átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalom! A Sambirano Gold - Dominikai sanchez kakaóbabok különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, amit az átlagtól eltérő fermentálási procedúra tesz lehetővé. A hagyományos 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat csak 1-2 napig fermentálják. Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik, a szokásos 1-2 hét helyett, 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A hosszú ideig tartó fermentálás mellőzése és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok az átlagnál gazdagabb vitamin és tápanyag tartalommal rendelkeznek!
Termékinformáció: Nyers, teljes értékű organikus dominikai kakaópor. Átmenetileg natúr színű tasakban! Értékes vitamin és tápanyag tartalma miatt a nyers kakaópor egyike a föld legkomplexebb és legegészségesebb élelmiszereinek. Tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza, ami az iparilag feldolgozott kakaóporokról sajnos már nem mondható el. A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását, mindemellett nagyon finom csokoládés ízzel rendelkezik, így igazán finom kakaó, forró csoki, sütemények és egyéb finomságok készíthetők belőle. A nyers kakaópor több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű ásványi anyagot és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Hogyan fogyasszuk a nyers kakaóport? Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy a nyers kakaó fogyasztásának számtalan pozitív egészségügyi hatása van. A nyers kakaópor hatásos lehet a következő egészségügyi problémák megelőzésében: magas vérnyomás koleszterin, elhízás, székrekedés, cukorbetegség, asztma, rák, krónikus fáradtság szindróma és a különböző idegrendszeri betegségek. Hasznos a gyors sebgyógyuláshoz, a bőrápoláshoz, és elősegíti a szív- és érrendszeri egészség, és az agy egészségi állapotának javítását. Segít a rézhiány és a .agnéziumhiány kezelésében, hangulatnövelő tulajdonságokkal rendelkezik, és védőhatást fejt ki az idegrendszert károsító hatásokkal szemben. Fogyasszon belőle 1-2 evőkanállal naponta! Használja kakaó ital vagy egyéb kakaóport igénylő finomságok elkészítéséhez. Használat után a tasakot zárja vissza és száraz, hűvös helyen tárolja! Összetevők: Nyers kakaópor Nettó tömeg: 1kg Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig Származási hely: Dominika